2009. január 4., vasárnap

2009-re

B.Ú.ÉK!!!
Állítólag 2008 a Szaturnusz éve volt, ez meg most a Marsé lesz, ami küzdelmes, ámde sokkal tisztességesebb. Hát úgy legyen, ahogy mondják ezt az ezoterikusok:)
Én nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, mert minek frusztráljam magam, ha nem sikerül betartani, de mint TI vezető, ennél kicsit átgondoltabban kell kezdenem az évet.
Itt van mindjárt az üzleti terv, ebben szerepel, hogy miket teszünk majd az év folyamán. A programjaink címszavakban: átláthatósági megállapodások terjesztése, üzleti szektoron belüli korrupció megfékezésének módszereiről való eszmecserék, közbeszerzési rendszer tisztítása, közérdekű bejelentések ösztönzése, közérdekvédők védelmének elősegítése, mindennapi korrupciós gyakorlatokra való figyelem felhívása, ezek megfékezése, párt- és kampányfinanszírozás reformjának elősegítése, versenytörvény betartatásának ösztönzése, igazságszolgáltatás reformjának elősegítése, bírák képzése.
A sok rövid projektcím mögött átgondolt stratégia húzódik meg. A célunk az, hogy a korrupciós helyzetelemzésünk alapján legsürgetőbb kérdésekben (párt- és kampányfinanszírozás, közbeszerzések, közérdekű bejelentők, jogalkalmazás, jogérvényesítés erősítése) igyekezzünk változásokat elérni, illetve, hogy minél szélesebb körben terjesszük a korrupció elleni fellépés szükségességét. És újra hangsúlyoznám: az üzleti szféra nélkül nem megy, ezért programjainkban nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni az üzleti szektorra.
A szakmai programok mellett elengedhetetlen most már a szervezet fejlesztése is. Zsuzsa (Szombati) és én már nem tudjuk ketten ellátni a feladatot, így holnaptól bővül a csapat, Márta (Jombach) és István (Orbán) veszik át a szervezet adminisztrációját, nagyon várom őket!
A tervek megvalósítása nagymértékben pénz függvénye, egy ilyen szervezet működtetéséhez forrásokra van szükség. Ebből nem állunk valami jól, de kitartóan igyekszünk, Zsuzsa fáradhatatlan vezetésével. Jó lenne, ha az évet úgy tudnánk zárni, hogy a következő év teljes költségvetését biztonságal lássuk - ez most még nem így van.
Írtam már arról, hogy mennyire nem könnyű a forrásszerzés, de talán nem lehetetlen, hiszen az üzleti szféra jól felfogott érdeke, hogy tisztességes verseny keretei közt működhessen, amiért mi sokat tudunk tenni. Így gondolta ezt Holtzer Péter is, aki mostanában csatlakozik a TI Kuratóriumához, és az akadémiai szemléletet üzleti megközelítéssel segít kiteljesíteni.
A pénz mellett pedig továbbra is nagy szükségünk van az önkéntesek egyre szélesebb táborára, gyertek, mert rengeteg érdekes feladat van!
Mindenkinek eredményes, és sikeres új esztendőt kívánok!

Nincsenek megjegyzések: