2009. január 17., szombat

Állampolgári adományok

Az idén először jogosultak vagyunk a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadására, ami egy speciális, és fontos módja az állampolgári adományok gyűjtésének.

Péter (Nizák) sokat tud a civil szektorról, és ő mondja, hogy nem könnyű betörni az egy százalékos piacra. Kutatások kimutatták, hogy évek óta megvan, hogy mely civil szervezetek gyűjtik a legtöbb pénzt, és ezek köre nagyjából állandó. Viszont az is kiderült, hogy az állampolgárok majdnem két harmada még mindig nem ajánlja fel senkinek azt a bizonyos 1%-ot, tehát bőven van még olyan társadalmi csoport, amelyik a mi célközönségünk lehet.

Hogy legyen bevétel, hirdetnünk kellene, de minderre minimális forrás áll rendelkezésünkre, úgyhogy megnyugtatok mindenkit, nem lesz tele az ország Transparency óriásplakátokkal. Az viszont nagy segítség lenne, ha valaki jószántából bevállalná, hogy elkészít egy kreatív plakátötletet. Ha ismertek olyan kreatív embert, grafikust, aki szívesen tervez nekünk ilyen reklámanyagot, akkor várjuk szeretettel!

Én ezt találtam ki:
1% kevesebb, mint a korrupció
Támogassa a Transparency International Magyarországot, megéri!
Adószám: 18192744-1-42

És képet is rajzoltam, nem túl színvonalas:


Láthatjátok, ráfér egy kis fejlesztés!
Ha megvan a kreatív anyag, akkor jöhet a terjesztés, és jöhet az 1%, túlélhet a TI!!!

3 megjegyzés:

snora írta...

Szia Noé!
Igazán örülök, hogy a TI is jogosult idéntől 1% fogadására - én biztos Nektek tudom adni az adóm 1%-át, és szívesen terjesztem is az elkészülő anyagokat :-D

Sajnálatos módon nem tudok előhúzni egy kreatívot, vagy grafikust, de majd körbekérdezek.

A szlogen nem rossz, de a képhez azt szeretném hozzáfűzni, hogy az 1% is az adóm egy része (tehát abból kapja a TI is), és szeretném, ha nem folyna el! És tudod, szívesebben fizetnék kevesebb adót, és adományoznék a megmaradt jövedelmemből akár többet is, (az 1% is a paternalisztikus állam és az erre számító civilek maradványa), de persze az 1%os törvény megszüntetése okozna - adócsökkentés nélkül - kisebb civil felháborodást. No, de most itt úgysem ez a kérdés, hanem az, hogy ezt át kellene gondolni.

Ha tudok valakit szólok, amúgy meg várom a terjesztendőt!! és a TI túlél :)
üdv,
snora

vales7 írta...

szlogenjavaslat egy modositott rajzhoz:
----------------
'inkabb nekunk fizess 1%-ot, mint nekik 20*-at.'

* korrupcio becsult merteke Magyarorszagon
----------------

Névtelen írta...

igen, ez jó lenne, csak én nem tudok hiteles becslésről a korrupció hazai mértékéről. Ha van ilyen tanulmány, akkor szívesen veszem!