2008. november 4., kedd

István kitüntetése

Tegnap este nagyon megtisztelő eseményen vettünk részt, amelyen Varga István kitüntetést kapott az angol királynőtől. A kitüntetés a Distinguished Order of the British Empire nevet viseli, és Greg Dorey, brit nagykövet adta át a követségen.
Istvánt a TI kapcsán ismertem meg, ő volt a brit kamara elnöke, amikor több nagykövetség és kereskedelmi kamara úgy döntött, támogatja a korrupciós helyzetelemzésünk elkészítését. Az ügy nem volt zökkenőmentes, hiszen sok kutatóval, rövid idő alatt dolgoztunk, és voltak olyan témák, amikhez borzasztó kevés tudományos adat állt rendelkezésre Magyarországon.
István mindamellett, hogy türelmes volt, sok konstruktív ötlettel szolgált a konfliktushelyzetek megoldására, amit annak idején nagyra értékeltem. Időközben az is kiderült, hogy mindezt azért teszi, mert rendkívül elkötelezett a transzparencia ügye mellett, majd lassan az is, hogy sok más társadalmi probléma megoldása érdekében is tevékenykedik.
Bár hivatalosan nincs funkciója szervezetünkben, ötleteivel, tanácsaival rendszeresen segít nekünk, és feltételezem, nem mi vagyunk az egyetlenek, akikkel ily módon együttműködik.
A kitüntetéshez sok szeretettel gratulálok, méltó gazdára talált!

1 megjegyzés:

snora írta...

http://ukinhungary.fco.gov.uk/hu/newsroom/?view=News&id=8397945