2008. november 7., péntek

Önkéntesség

Tegnap Bernivel (Bauer) és Sanyival (Léderer) kávéztunk, mindketten önkéntesen segítik munkánkat. Berni a Kanadai Kereskedelmi Kamaránál dolgozott régebben, és most, hogy munkahelyet váltott, úgy döntött, hogy szabadidejében szívesen áll rendelkezésünkre. Sanyival a kapcsolat régebbi, ő a korrupciós híreket gyűjtő K-monitor (www.k-monitor.hu) szülőatyja. Mivel ők folyamatosnan nézik a híreket, sokszor segítenek nekünk abban, hogy kigyűjtik a sajtómegjelenéseinket, vagy egy-egy kutatáshoz elővadásznak anyagokat.
Berni feladata az lesz, hogy a sajtómegjelenéseinket archiválja. Azaz elmentse a rólunk szóló cikkeket, interjúkat, rádiós és televíziós megjelenéseket egy könyvtárprogramba. Sanyi segít nyílt forráskódú programot találni, és küldi a rólunk szóló anyagokhoz a linkeket, Berni pedig letölt, másol, elment, és rendszerez. A cél az, hogy nyomon tudjuk követni, egy-egy témában milyen médiamegjelenéseink vannak.
Berni és Sanyi két lelkes ember, aki segíti munkánkat, és szerencsére nincsenek egyedül, több ilyen munkatárs akad. Sokféle feladatra keresünk embereket, honlapfejlesztés, hírlevél szerkesztés, konferenciaszervezés, kutatásokban való közreműködés, pályázatírás, stb. Ha van egy kis időd, szeretettel várunk a TI önkéntesek csapatába az info@transparency.hu címen!
Segítőink megírhatják, hogy miért döntöttek úgy, hogy ránk áldozzák szabadidejüket, és ezt fényképükkel együtt honlapunkon közzétesszük.

Nincsenek megjegyzések: