2009. február 15., vasárnap

DC-NYC

A hétvégénk szabad, tegnap washingtoni múzeumokban voltunk, este színház, ma pedig páran úgy döntöttünk, New Yorkba utazunk. Jó hosszú út, de van a buszon wifi, onnan írom most ezt a bejegyzést.

A csapatunk hat főből áll, Maggy, a lengyel vámhivatal szóvivője, Alena, a cseh rendőrség egyik vezetője, Thammy, a dél-afrikai jogász, Srjdan, a bosnyák TI igazgatója, valamint Gyuri és én. Nem mindenkinek ez a normális nevee Maggy például valójában Malgorzata, Thammy pedig a kimondhatatlan Mpumelelo Ngwenya nevet viseli.


http://www.freefoto.com/

Régen voltam ekkora kontroll alatt. A program soán van ugyanis három kísérőnk, hivatalosan a nevük English Language Officer (ELO). Az a feladatuk, hogy biztosítsák hogy minden zökkenőmentes legyen, és mindenki mindenhol időben megjelenjen. Például, amikor Rafat Palesztínából nem jött egyik reggel az előadásra, szépen előkerítették. Ahhoz, hogy ők jól tudják végezni a munkájukat tudiuk kell, ki merre jár, nagyjából. Úgyhogy, ezt a new yorki kirándulást is szépen be kellett jelenteni.

Eileen, Veronica és Normand egyébként kedvesek, normálisak, nem telepszenek ránk. Hallotam azonban más csoportoktól olyan rémtörténetet, hogy az ELO egy hajcsár volt, és nem hagyta nyugton a csoportot, még az ilyen ünnepnapokon sem.

Nos ennyit innen a buszról, mindenki alszik, nemsokára a nyugis fővárosból megérkezünk pörgős Manhattanbe:)

Nincsenek megjegyzések: